Recensie van Mijn geliefd Tropenland.

Beste lezer,

De eerste recensie over "Mijn geliefd Tropenland" is binnen. Altijd toch weer spannend. Ik kan natuurlijk zeggen dat het me niks doet, maar mij doet het wel wat!

De recensies over mijn eerste boek, "Het geluid van de Tropen", waren prachtig en hebben me er toe aangezet om het vervolg op "Het geluid van de Tropen" te gaan schrijven.
Nu er ook een recensie over "Mijn geliefd Tropenland" voor me op het bureau ligt ben ik blij dat ik verder ben gaan schrijven.
Deze recensie is overigens afkomstig van mijn uitgever, wellicht niet helemaal objectief hoor ik je haast denken. Maar ik geloof dat een uitgever zich niet zal willen branden aan een onverkoopbaar of slecht geschreven boek. Commercieel gezien is het in hun belang om een verkoopbaar boek op de markt te brengen. Zij selecteren en beoordelen in eerste instantie het manuscript en kijken of het sowieso zinvol is om het vervolgens als boek uit te geven.
Ik wil je als lezer van mijn blog deelgenoot maken van de recensie over "Mijn geliefd Tropenland".

Waar ‘Het geluid van de tropen’ ophoudt, gaat jouw nieuwe boek op indrukwekkende wijze verder. Als lezer val ik middenin het verhaal van Jan en Johanna, maar toch weet jij ervoor te zorgen dat ik hier meteen in meegetrokken word. Dit komt door jouw oog voor detail in de omschrijvingen, waardoor ik direct het gevoel heb me bij het gezin op de boot te bevinden. Hoewel het verhaal waargebeurd is en op bijzonder wijze tot stand is gekomen met de aantekeningen van jouw grootouders, leest het weg als een roman. De foto’s laten me keer op keer beseffen dat het geen fictie is, een realisatie die een diepe indruk op mij achterlaat. Door de Indonesische termen te behouden in het verhaal, weet je de sfeer op ongekende wijze over te brengen, maar weet je tegelijkertijd ook de cultuurverschillen in kaart te brengen. Het resultaat is wederom een prachtig historisch werk, dat gekoesterd mag worden!

Manon,
manuscriptenteam,
Boekscout.

En nu maar hopen dat de lezer van "Mijn geliefd Tropenland" er straks net zo over zal oordelen als Manon.
Ik wens je nog een prettige dag toe en graag tot een volgende keer.
Groet,
Jan.

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

En terecht Jan.
Anneke, op 17-01-20
Wat een vervolg. Wat is het een bijzondere tijd geweest en wat breng je het zo haast tastbaar dichtbij.
Ruben, op 31-01-20

Recensie van Mijn geliefd Tropenland.

Tabee, mijn geliefd tropenland kan besteld worden.

Het is zover

Tabee, mijn geliefd tropenland, ligt bij de drukker

De cover van tabee, mijn geliefd tropenland is bekent.

begin juli is het zover