Tabee, mijn geliefd tropenland.

Tabee, mijn geliefd tropenland.

Tabee, mijn geliefd tropenland vertelt het verhaal van een jong zendingsgezin dat als letterlijke en figuurlijke bruggenbouwers in primitieve omstandigheden in Nederlands-Indiƫ de verschillen in godsdienst en cultuur moet zien te overbruggen. Het onderliggende spanningsveld wordt gevoed door twee soms totaal verschillende culturen. De impact van de gedwongen keuzes die gemaakt moeten worden en de daarmee samenhangende tragedie van het losgescheurd worden van alles wat je dierbaar en lief is wordt op een indringende wijze beschreven.
Feit en fictie loopt door elkaar heen in het historische perspectief van Nederlands-Indiƫ in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

Bestellen
Mijn geliefd tropenland

Mijn geliefd tropenland

Mijn geliefd Tropenland is het vervolg op Het geluid van de Tropen dat in 2017 is verschenen van dezelfde auteur. Godsdienst, cultuur, romantiek en spanningen wisselen elkaar in snel tempo af. Feiten en fictie lopen door elkaar heen in het historische perspectief van de jaren twintig van de vorige eeuw. De periode waarin deze roman is geschreven behelst de jaren 1927 tot 1932. In deze periode, waarin de verslechterende economie een rol speelt, worden ook de spanningen tussen het christendom en de islam steeds meer zichtbaar. In nog primitieve omstandigheden moet het jonge zendingsgezin Bijlefeld zien te overleven.
Bestellen
Het geluid van de tropen

Het geluid van de tropen

‘Het geluid van de tropen’ is een roman waarin godsdienst, cultuur, romantiek en teleurstelling elkaar afwisselen. Feit en fictie loopt door elkaar heen in het historische perspectief van Nederlands-Indië in de jaren twintig.
Het onderliggende spanningsveld in ‘Het geluid van de tropen’ wordt gevoed door twee soms totaal verschillende culturen. Een jong zendingsgezin uit Nederland moet als letterlijke en figuurlijke bruggenbouwers in primitieve omstandigheden in Nederlands-Indië verschillen in godsdienst en cultuur zien te overbruggen.

Bestellen